12.3.15

Καπέλο και κασκόλ πιλότου

Ο δικός μου Μικρός Πρίγκηπας, το βιβλίο των παιδικών μου χρόνων
 Ένα από τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία ήταν αυτό του Μικρού Πρίγκηπα. Το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το χόρταινα. Η πρώτη φορά που το διάβασα ήταν στην τρίτη δημοτικού. Τότε με είχε εντυπωσιάσει ιδιαίτερα η εικονογράφηση του βιβλίου, η βιογραφία του συγγραφέα καθώς επίσης και το τέλος του. Ένα τέλος μιας αρχής. Ένα ατελείωτο ταξίδι στο χρόνο. Ένα βιβλίο best seller που έκανε γνωστό το συγγραφέα σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις νέες γεννιές. Το διάβασα επίσης στα τρυφερά χρόνια της εφηβείας, τότε που η μοναξιά ήταν φίλη, τότε που ένα σωρό ερωτήματα έψαχναν απαντήσεις, τότε που η αγάπη αποκτούσε νόημα αλλά και υπόσταση...
 Ο Μικρός Πρίγκηπας!

 Πλεκτό καπέλο και κασκόλ εμπνευσμένο από το Μικρό Πρίγκηπα.

Χειροποίητο πλεκτό καπέλο και κασκόλο πιλότου

 
Λεπτομέρεια στο κασκόλ: το πλεκτό αεροπλανάκι του Μικρού Πρίγκηπα

Καπέλο με γυαλιά πιλότου για ατέλειωτες πτήσεις...

Αλλά και έτσι απλά για το κρύο που ακόμα δε λέει να υποχωρήσει!
   Το βιβλίο που πήρε μόνιμη θέση σ' όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες. Το κλασικό αριστούργημα του Σαιντ Εξυπερύ που διαβάζεται πάντα με την ίδια συγκίνηση από μικρούς και μεγάλους.
  Εικονογραφημένο με τις ακουαρέλες του ίδιου του συγγραφέα κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.
   Ένας ύμνος στη ζωή, τη φύση, την αγάπη, τη φιλία. Ένα αντίδοτο για τη ματαιδοξία, την πλεονεξία, τα πλούτη και την πειθαρχία της σύγχρονης ζωής.
  Κύριο δίδαγμά του -όπως λέει κι ο Στρατής Τσίρκας- είναι το αίσθημα ευθύνης απέναντι σ' εκείνους που αγαπούμε ή μας αγαπούν.
 

 Ο Σαιντ Εξυπερύ εξαφανίστηκε με το αεροπλάνο του το 1944, ανοιχτά της Κορσικής, ενώ εκτελούσε την ένατη πολεμική του αποστολή κυνηγώντας γερμανικά καταδιωκτικά.

Φιλιά Thalatti



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου